Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Lourdesgrot in Vierlingsbeek

Lourdesgrotten

Het Sint Aloysiusgesticht in Vierlingsbeek, een huis van de Zusters van J.M.J., werd gesticht in 1886. De zusters gaven onderwijs aan meisjes. Vanaf 1904 breidden ze dat uit met een naaischool en kleuteronderwijs. Vanaf 1946 verzorgden de zusters ook bejaarden.

Foto: St. De Oude Schoenendoos, nr. A00915Het klooster werd opgeheven in 1963, het gebouw is vervolgens gesloopt en daarmee vermoedelijk ook de Lourdesgrot die in de tuin stond.

Deze Lourdesgrot figureert als achtergrond op enkele foto’s uit de jaren ’30 van groepen die blijkbaar iets met het Aloysiusgesticht te maken hadden. Deze foto rechts is er daar een van.

Op geen van de foto's is Bernadette te zien, maar dat kan heel goed komen door de omvang van de verschillende gezelschappen.

De foto’s zitten allemaal in de collectie van de Stichting De Oude Schoenendoos, die zo vriendelijk was er een ter beschikking te stellen. Dit is nummer A0915, de andere drie kun je hier op hun eigen website bekijken. Foto’s: Stichting De Oude Schoenendoos, nrs. A00904A03926 en A04402.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.