In 1882 namen de kapucijnen het klooster in gebruik.
Broeder Felix van Dennenburg voegde in 1937 een etage toe, waarvoor de oude kap werd opgevijzeld. Bij de grote renovatie van 1983 door architect A. Kohlmann werden de kloostercellen aangepast, de monumentwaarden zijn gerespecteerd. Tussen 2006 en 2008 is de kerk gerestaureerd. Het klooster werd vanaf 1991 bestemd voor de verzorging en verpleging van kapucijnen.
Het complex is in de traditionele trant van de kapucijner kloosters gebouwd. Het gebouw heeft drie verdiepingen en een carrévormige plattegrond, waarvan een der zijden wordt ingenomen door de kloosterkerk. De gevels zijn opgetrokken uit rode Belgische baksteen, met als enige decoratie een muizentandlijst onder de dakgoot. De sober gedetailleerde eenbeukige kerk heeft een rijkere voorgevel.
Vanouds liggen in de pandhof de overleden broeders en paters begraven. De bijbehorende ommuurde moestuin en boomgaard is thans omgevormd tot park met hoge coniferen. Een oude beukenlaan uit de tijd van aanleg herinnert nog aan de oorspronkelijke opzet.
In het gebouw van de vroegere missieprocuur op dit adres is sinds juli 2018 de custodie, het bestuurscentrum van de Nederlandse kapucijnen, gevestigd.
Bronnen
Jan Smits, Vademecum van religieuzen en hun kloosters in Noord-Brabant. Alphen a/d Maas, 2010.
www.kapucijnen.com (geraadpleegd op 5 oktober 2018)
Ben Woerdeman stuurde de onderstaande foto:
Reactie toevoegen