Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

Herinneringen aan de Wijnberg

Naar aanleiding van een verhaal op onze website over de Wijnberg in Grave komen er veel herinneringen los bij Ingrid Vorstermans. Ze heeft als kind jarenlang, van 1966 tot en met 1972, op de St. Odaschool gezeten en heeft die tijd als heel 'soepeltjes, gezellig en bijzonder' ervaren. Met dit verhaal wil ze haar herinneringen delen en vele foto's van het oude gebouw en de omgeving aan ons laten zien. Ze hoopt dat er meer foto's van vroeger boven water komen en dat haar oud-klasgenootjes op haar verhaal reageren.

Foto van de voormalige St. Odaschool. Dit is de dienstvleugel en hier zien we de achterkant van de aula.Oogziekte

"Mijn moeder heeft mij onbewust in het begin van haar zwangerschap besmet met een parasiet. Vroeger wist men namelijk niet dat dit soort parasieten in rauw vlees voor kon komen. Het vlees werd in die tijd wel gebakken, maar de binnenkant mocht soms wat rauw zijn.

Hier heb ik de oogziekte Chorio Retinitis Toxoplasmose aan overgehouden. Het is te vergelijken met de parasiet die opgelopen kan worden als een zwangere vrouw een kattenbak schoonmaakt. Deze parasiet draag ik dus altijd ergens achter mijn beide ogen. Het kan zomaar weer actief worden en ontstekingshaarden veroorzaken. Toen ik geboren werd, stond mijn linkerpupil scheel naar de neushoek, waardoor ik veel geplaagd ben door kinderen. Met 9 jaar is het oog recht gezet, maar ik kon er nooit veel mee zien.

Tijdens de puberteit is het me vier keer overkomen dat ik een ontsteking kreeg, waardoor littekens ontstonden. Door deze littekens ga je nog slechter zien. Bovendien werd altijd mijn beste oog aangetast door deze ontstekingen. De artsen van het Radboud vonden het niet meer verstandig om mij naar de 'gewone' school in Arnhem te laten gaan. Om deze reden werd ik overgeplaatst naar de Wijnberg in Grave, waar ze gespecialiseerd waren in het onderwijs voor slechtzienden.

Mooie herinneringen

Dat was nogal wat...ver weg van huis op 11-jarige leeftijd. Vanaf de eerste dag op school vond ik het daar heel soepeltjes, gezellig en bijzonder. Tot mijn 17e ben ik daar geweest en nu ik ouder word denk ik heel veel aan die tijd. De leuke herinneringen heb ik goed in me opgeslagen en de vervelende zijn eigenlijk al verwaterd. Al was er natuurlijk heus weleens wat te mopperen op bepaalde lessen die ik niet leuk vond, het heen en weer reizen naar school en rennen door de hele binnenstad om de bus naar huis te halen.

Waarom was het zo bijzonder op de St. Odaschool? Op de 'gewone' school was het bijvoorbeeld heel normaal dat je een tik op je vingers kreeg als je niet oplette. Ook gooide de leraar weleens een krijtje of de schrijfbord-borstel naar je hoofd. In het ergste geval moest je de hoek in, de gang op of zelfs naar de directie. Wat bovendien heel onnodig en vervelend was, was dat een linkshandige rechts moest leren schrijven.

Op de St. Odaschool was dit soort dingen nooit aan de orde geweest. Zo heb ik nooit in de hoek hoeven staan. Bij één voorval ben ik wel bang geweest om gestraft te worden. Het was die dag erg regenachtig en we hadden daarom geen zin om ons dagelijkse sigaretje achter de kazemat te roken. Mijn vriendin en ik liepen de school in en zochten de toiletten op. We zaten ieders aan één kant van de pot een peukie te roken. We hadden er helemaal niet aan gedacht dat de lucht onder de deur door zou komen en wie weet ook wel een beetje rook. Het hoofd van de St. Odaschool riep van achter de deur: 'Moet dat nou zo nodig?' en vervolgens liep zij weg. Mijn vriendin moest in de middag naar school, met knikkende knieën. Ze zou wel heel wat te horen krijgen! Ik had die middag stage, dus ik maakte me nog nergens zorgen over. De dag erna was ik wel erg bang dat we allebei op het matje moesten komen.

Echter kwam het een half jaar later pas ter sprake bij het Sinterklaasfeest. Van iedereen stond wat in het grote boek en zo wist Sinterklaas ervan. Ik vind het heel opmerkelijk dat er nooit een streng verbod of andere berisping aan de orde is geweest. Toch hebben we nooit meer in school een plek gezocht om te roken.

Foto van de 'Klimtoren'
Foto van de groep 'de Klimtoren', gemaakt in de periode 1966-1972. Van links naar rechts in de achterste rij: Annemieke Kerkhof, groepsleidster juf Truus van Duuren, Bertie Evers, Connie van het Erve, Wilma Smits. Achter Wilma zie je juf Wil, Ria Genevase, Trees Wouters, Ingrid Vorstermans. Links met haar arm omhoog: Brigitte Rovers, Sonja. Links zittend zien we Gwendoline Huigens, die persoon ernaast vooralsnog onbekend en vervolgens Juf Janie en Tessa van Berkel die naast haar staat. Links de drie laatsten op de grond zittende zijn Petra van Paasen, Erica Simons, Dorothee van Berkel (tweelingzus van Tessa, zie hun jurkjes).

Open dag

Ik heb zeven mooie jaren gehad in Grave. We deden hele aparte dingen, zoals volksdansen, toneel en we gingen op kamp. Op 7 november 2015 heb ik er nog een fantastische dag gehad, namelijk op de open dag. Jammer genoeg ben ik geen enkele leerling uit mijn vroegere klas tegengekomen, maar ik heb wel twee onderwijzeressen gesproken. De moderne technieken zijn enorm verbeterd, al moet ik zeggen dat in onze tijd ook goed werd nagedacht wat voor de kinderen het beste was. Er was boven tafel altijd een lamp voor jezelf en het tafelblad kon omhoog zodat je beter kon lezen en schrijven.

Ik ben geworden wie ik ben, dankzij Grave. Ik heb er leuke stages gehad, zoals bij supermarkt Vollenberg, de band van Grave ofwel Le Sage ten Broek, een drogisterij in de Mars bij de familie Koppenhagen en bij de familie Gommans heb ik in het gezin met vier kinderen gewerkt. Daarna heb ik op de 'oude' Wijnberg, die veranderde in een verzorgingstehuis, mijn stage gedaan. Vervolgens werd mij een stage in Arnhem aangeboden en van hieruit ben ik de opleiding gaan doen. Tot slot ben ik in vaste dienst gekomen bij dit verzorgingstehuis en heb ik er 26 jaar gewerkt. Dit was me zonder de hulp van school en de Wijnberg nooit gelukt!

Op naar de Wijnberg!

Heel graag wilde ik het allemaal nog eens terugzien. Zo kwam ik net op tijd om foto's te maken van de buitenkant van de St. Odaschool en de Wijnberg. Toch was ik ook erg nieuwsgierig naar vooral de binnenkant van het gebouw. Ik stond aan de deurklink te trekken bij de kapel en waarachtig, de deur ging open! Vervolgens ben ik naar binnen gegaan. Afschuwelijk eng natuurlijk. Er was niemand, ik hoorde alleen mijn eigen hart bonzen. Toch heeft iemand van de organisatie Visio mij gezien vanuit het gebouw ernaast. De dame had begrip voor mij en heeft mij een rondleiding gegeven. Zo heb ik wat foto's gemaakt van de lange gang, een huiskamer en toiletten. De vroegere slaapzaal was helaas een opslagplaats geworden en de keuken was veranderd in een gymzaal, omdat de school gesloopt zou worden.

Kort geleden ben ik weer teruggegaan toen de Wijnberg weg was. Ik liep helemaal alleen over het terrein in die open vlakte. Niemand die het ziet, dacht ik. Wat moest de mensen denken als ze me wél zouden zien? Ze zouden me waarschijnlijk hebben aangezien voor een dementerende vrouw die de weg was kwijt geraakt en ze zouden misschien zelfs de politie hebben gebeld. Ik filosofeerde over hoe die plek er vroeger uitzag. Zo vond ik nog de kazemat waar we weleens stiekem een peukje rookten. Ook zag ik de bruggetjes waar onze voetsporen nog op liggen. Daarnaast vond ik het uitzicht over het riviertje 'De Raam' altijd al een mooi plaatje. Ook het parkje dat er nu nog ligt, hebben ze gelukkig ongerept gelaten."

Oproep

Hieronder kun je de verschillende foto's zien die Ingrid voor ons heeft gemaakt van de Wijnberg en van het gebied eromheen. Van de St. Odaschool heeft ze alleen foto's van de buitenkant. Ze mist bijvoorbeeld afbeeldingen van het tv lokaal, de aula, de gangen (waarin ook een mooi aquarium stond), de leshoek en de kookklas. Verder zijn er vrijwel geen foto's te vinden waarop onderwijzeressen, groepsleidsters en/of leerlingen te zien zijn. Alleen de eerste afbeelding is een prachtige groepsfoto van de groep 'De Klimtoren', die je hierboven ook kunt bewonderen.

Mocht iemand nog foto's hebben dan zou je Ingrid en wellicht vele anderen er een groot plezier mee doen. Natuurlijk mag je hieronder ook al je herinneringen kwijt die jij zelf aan de Wijnberg en de St. Odaschool hebt. We zijn erg benieuwd naar jullie reacties!

Foto van Ingrid uit de tijd dat ze op de Wijnberg zat. Genomen op een schoolreisje naar de Flevohof.
Foto van Ingrid, genomen op een bankje bij de Wijnberg.

En verder:

Voorkant van het informatieboekje van de Wijnberg dat Ingrid ontving vóór zij naar de Wijnberg kwam.
Dit is de doorgang die we namen richting de school/Wijnberg of richting het binnenstadje.
Let op de plafondstroken. Ik telde ze altijd wanneer ik op mijn rug moest zwemmen. Het midden was mijn lievelingsbalk: gelukkig was ik op de helft!
Voorkant van het zwembad. Let op de twee historische trapjes, die niet veranderd zijn.
Eén van de twee bochten in de lange gang. Blinde kinderen voelden aan de tegeltjes aan de muur om hun weg te vinden.
Ingang van de groep de Klimtoren. Geheel afgesloten en bouwvallig.
Zijkant van het zwembad.
Zwembad en gymzaal. Je ziet het zwembad beneden met de kleine raampjes en de gymzaal erboven met de grote ramen. Gelukkig dat dit wel (als enige) behouden is gebleven.
De kapel. Van de dame van de Visio vernam ik dat het kapelletje op instorten stond. De glas-in-lood ramen zouden bewaard blijven en een bestemming krijgen, maar nergens is te vinden wat ermee is gedaan.
De gymzaal. Je ziet de touwenrij die gemakkelijk de zaal in en uit geschoven kon worden. Je ziet nog 1 wandrek. Het andere is verwijderd vanwege de nooduitgang. Je ziet ook nog een rail waaraan vroeger de ringen hebben gehangen.
Op deze foto zien we de opslagruimte. Je kan bovenin zien waar de klok ooit heeft gehangen in de gymzaal.
Weer van het bruggetje af en richting de weg. De bomen staan er gelukkig nog steeds.
Het bruggetje met de rug naar school. Dat hek betekent dat je er niet door mag. Ach, het stond er niet helemaal voor. Mijn voeten brachten me tot op het bruggetje.
Prachtig pad buiten de Wijnberg. Foto is genomen met de rug naar de school en richting de grote weg.
Dit was vroeger de keuken. Op het moment van de foto was het ingericht als gymzaal omdat de afbraak van de school al aan de gang was.
Dit was vroeger de keuken. Op het moment van de foto was het ingericht als gymzaal omdat de afbraak van de school al aan de gang was.
Dit was vroeger de keuken. Op het moment van de foto was het ingericht als gymzaal omdat de afbraak van de school al aan de gang was.
De toiletten op de Wijnberg van de groep de Springplank of Kettingbrug.
De huiskamer van de Wijnberg. Vanwege de sloop van de school later ingericht als schoolklas.
Dit is bij de bocht, bijna bij de groep de ‘Startbaan’.
Stukje van de gang in de Wijnberg. Na de bocht is de keuken.
De toegang naar de kapel.
Foto van de dienstvleugel van de St. Odaschool. We zien hier de achterkant van de aula.
De namen van de verschillende groepen. Niet helemaal zoals wij het kennen. De naam Rakkers bestond indertijd nog niet. De Posthoorn en Startbaan herken ik wel.
42

Reacties (42)

Hannie neis prijkel zei op 26 april 2018 om 15:23 uur

Dat is allemaal lang geleden he

Lisette KuijperBHIC zei op 26 april 2018 om 15:29 uur

Bedankt voor je reactie, Hannie! Roepen de foto's van Ingrid misschien ook nog herinneringen bij jou op die je hebt aan je tijd bij de Wijnberg?

Hannie neis prijkel zei op 26 april 2018 om 18:58 uur

Jammer dat er geen groeps foto's meer zijn,ik ga ook eens kijken

Hannie zei op 3 mei 2018 om 13:39 uur

Alles goed mer je.

Lisette KuijperBHIC zei op 8 mei 2018 om 14:12 uur

Lisette KuijperBHIC zei op 8 mei 2018 om 14:14 uur

Bovenstaande scan van een informatieboekje van de Wijnberg stuurde Ingrid ons per e-mail op. Bedankt, Ingrid!

Ingrid Vorstermans zei op 11 juni 2018 om 15:41 uur

st. odaschool namen van de meisjes, waarvan misschien de namen wel juist zijn, maar misschien anders beschreven moet worden. als kind sprak je de namen klakkeloos uit zonder dat ik wist of iets met 2x een s erin zoals janssen, of ruijter , ruyter if ruiter. mijn excuus als het niet juist is. verder zijn het namen die in mijn geheugen staan,er zijn er nog veel en veel meer..
maar deze meisjes zaten op de Wijnberg tussen 1966 en 1973. ik zoek nog meer namen uit deze tijd.

Anneloes Hendriks
Annemieke Kerkhof
Annemieke Kersten
Anneke Verkammen
Anneke Berkhout
Ankie Klaasen
Antoinette Coolen
Annemarie Sparnaay
Astrid Van Rijn
Bea Van Dongen
Betsie Liebrand
Boukje en Siep Zeinstra (zussen)
Brigitte Rovers
Bertie Evers
Charlotte Bloemendaal
Connie Van Errve
Dinie Veltmaat
Dorethee en Tessa Van de B erkel (tweeling)
Debbie Machena
Erica Simons
Els Bongers
Els Lemmers
Gerda Knapen
Gerda Mommers
Gerda Jansen
Gon en Grad Van Rijn (tweeling)
Gonnie Knapen
Gladys Van Aalst
Gwendoline Huygens
Hannie Prijkel
Heleen Hendriks
Hermien Herijgen
Hettie Arts
Ine Lenging?
Ingrid Peeters
Ingrid Vorstermans
Irma Metri??
Jeane Maas
Jaqueline Van Erp
Jaqueline Van Haperen
Jeanne Maas
Johanna Boons
Joice Manintveld
Joke Clasing
Joke Hendriks
Joke en Tonnie Van Oosterhout (zussen)
Joke Paardekoper
Jose Vermeer
Karin Ates
Lia Alblas
Lies Huberts
Maria Goddijn
Marian Van Leiden
Marian Van De Sterre
Marjan Turlings
Marie Jose Van De Akker
Marieke Verschuren
Mart Raaimakers
Mien Van De Meugheuvel
Mariska Ketelaar
Marijke Bovens
Miriam Jansen
Monique Hoefnagels
Neeltje Van Horik
Norelien Sluis
Nelleke Van Der Laar
Petra Matijs
Petra Van Paasen
Pleun Hopman
Rian Van Dal
Ria Genevase
Shirly Van Leeuwen
Sonja Lakisaran
Sylvia Driesen
Sylivia Struik
Tiny Bovens
Truus Dicks
Truus Verberkt
Trudie Speklé
Marja en Toos Van Der Aa (zussen)
Toos Den Otter
Trees Wouters
Veroni Rusland
Wilma Boot
Wilma Van Hoof
Wilma Smits
YvonneBaks

Hannie zei op 11 juni 2018 om 17:10 uur

Wat een lijst

Ingrid Vorstermans zei op 11 juni 2018 om 18:33 uur

wijnberg s. Eisabethstraat 4
St. Odaschool Jan Van Cuijkdijk 1

De nonnenop de blinde vleugel.
zr. Berendine
Zr. Letitia
Zr. Esther
Zr. Francesco
Zr. Imelda
Zr. Jozefa
Zr. Godefira

Slechtzienden- vleugel
Zr. Marie Antoinette Van Wielink
Jufr. Dini Van Hooren
Jufr. Toos Vesseur
Jufr. Bep Thijsen
Dhr. Stanley Doedel
Dhr. André v.d. Veeke
Jufr.marie Therese Floris
Zr. Carla typles
Jufr. Mien handwerken
Jufr. Riet v.d. Bogaard naailes
Dhr. Gommans handelskennis
Dhr. v.d. Rijdt concierge
Zr. Hermanie wasvrouw
Rector Verhagen godsdienst
Dhr. Klinkhamer, later werd dat Dhr. Erades zwemles
Dhr. Besselink, later werd dat Dhr. Rikkert v.d. Koe zangles
Dhr. Wiet van Gent gymnastiek

Kleutervleugel:
Jufr. Lies
Jufr. Thea

Dienstvleugel
Mevr. vldl Heuvel oogarts
Mej. Emonds psychologe
de heer kok en mej. meerman hoofd wijnberg
Mej. Putz, later werd dat Mej. van Haren maatschappelijk werksters
Dhr.of Mevr Rozestraten schoolarts
Dhr. Sevéke zeunuwarts
Dhr of Mevr. Thijsen logopedist

maasch. werk mej. putz later mevr. van haren
zang besselink later rikkert de koe
huisarts rozestraten
zenuwarts dr. sevéke
logopediste thijsen

Directie Wijnberg
Dhr. Kok, later werd dat Mej. Meerman

De groepen van de Wijnberg
met dit + teken ben ik van mening, dat deze groepen in 1 gang naast elkaar zaten.
al weet ik het niet exact bij deze eerste.
Startbaan + Happy end
Kajuit
Roeispaan
Vlonder
Doorkijk
Kettingbrug + Springplank
Posthoorn +Postellion + Dilichance
Steigertje + Klimtoren + later kwam er 1 bij. is me verder niet bekend
Golfslag
Cockpit
Wingerd maar dat was voor de oudere nonnen
golfslag wingerd 3 apart cockpit
er waren 5 vleugels, maar weet niet precies de volgorde meer, en zou dat best graag op de juiste volgorde willen weten

Marilou NillesenBHIC zei op 12 juni 2018 om 11:37 uur

We zijn erg blij met mensen zoals jij, Ingrid! Wat goed dat jij al die namen nog kunt reproduceren. Mocht de schrijfwijze niet helemaal juist zijn, dan horen we dat hier vast vanzelf ;)

Bedankt voor je waardevolle aanvullingen!

Hannie zei op 12 juni 2018 om 11:56 uur

Hoe is het verder met je ingrid?

Ingrid Vorstermans zei op 12 juni 2018 om 14:42 uur

goed hoor, beetje druk, en, je ziet dat ik weer er mee bezig ben geweest.hopelijk herken je heel veel namen

Hannie zei op 12 juni 2018 om 16:57 uur

Dat zeker

Hannie neis prijkel zei op 31 december 2018 om 12:10 uur

Voor jullie allemaal een gelukkig 2019

Lisette KuijperBHIC zei op 22 januari 2019 om 16:14 uur

Test

Hannie zei op 22 januari 2019 om 16:21 uur

Waarom test

Lisette KuijperBHIC zei op 23 januari 2019 om 10:09 uur

Dag Hannie, we wilden even testen of deze nieuwe reactie op de juiste manier bij Ingrid per e-mail binnen zou komen. En dat is gelukkig het geval! Vandaar deze test reactie!

Hannie zei op 23 januari 2019 om 10:34 uur

Dank je wel

Ellen Kersten zei op 28 april 2019 om 15:55 uur

Wat leuk om deze oude herinneringen terug te zien. Ik heb zelf van 1970 t/m 1978 op de Wijnberg gezeten.

Ingrid Vorstermans zei op 28 april 2019 om 17:50 uur

Leuk een reactie van iemand anders, waarvan de naam me wel iets zegt. Ik zat er tot 19 72 dus het zou kunnen. Als je foto's hebt of de volgorde van groepen in de Wijnberg, hoop ik dat je ze plaatst via deze site.

Marilou NillesenBHIC zei op 29 april 2019 om 09:45 uur

Hallo Ellen en Ingrid, bedankt voor jullie berichtjes! Mochten jullie foto's willen plaatsen, stuur die dan naar info@bhic.nl ovv Herinneringen aan de Wijnberg.

Dan zetten we ze er graag bij!

Hannie zei op 29 april 2019 om 10:55 uur

Hoe gaat het met jullie

Hannie zei op 2 juli 2019 om 18:04 uur

Hoe is het met jullie allemaal

Ad Boons zei op 7 juli 2019 om 22:51 uur

Ik heb twee zusjes die op de WijnBerg hebben gezeten in die tijd Ria en Johanna Boons, ik zie ze niet op de lijst staan Johanna was toen en nu nog bevriend met Bea van Dongen

ingrid vorstermans zei op 8 juli 2019 om 06:36 uur

Hoi Hannie, het gaat wel goed hoor. en Ad....Johanna staat bij de letter J. en Ria staat er niet op, dit komt omdat ik me dat niet herinner, nooit geweten heb, of op Wijnberg toen ik er al weg was.

Ingrid Vorstermans zei op 8 juli 2019 om 15:43 uur

Dit nog Ad. Heb bij Johanna in de klas gezeten, dus ken haar goed. Bea ken ik ook goed. Herinner me dat toneelstukje op kamp nog, dat zij zogenaamd ging trouwen met Bert. Laat hun de foto’s maar zien die ik gemaakt heb. Op 2 sta ik op foto. Misschien herkennen ze mij

Hannie zei op 8 juli 2019 om 17:23 uur

Hallo allemaal ja Johanna en bea ken ik ook goed met Johanna ging ik vaker mee naar huis Vraag haar maar eens was altijd gezellig

Els verbeten zei op 4 september 2019 om 22:58 uur

Wat vertrouwd.de foto van de klimtoren.Tessa en Dorethe. Petra en Erica. Heb van 1976 tot 1984 op de klimtoren gewerkt. Zo'n mooie tijd vergeet je niet. En al de andere Kids van toen

Hannie zei op 23 september 2019 om 16:17 uur

Wie heeft er nog op de oude wijnberg gezeten.

Hannie zei op 30 december 2020 om 18:00 uur

Een Gezond 2021

Marilou NillesenBHIC zei op 31 december 2020 om 11:37 uur

Dag Hannie, ik sluit me - namens mijn collega's van het BHIC - graag bij je woorden aan. Een gezond 2021 gewenst!

Hannie zei op 31 december 2020 om 11:39 uur

Het gaat weer goed komen

Ilse zei op 19 september 2021 om 14:13 uur

Hallo allemaal.
Grappig, kom perongeluk hier terecht.
Zie allerlei namen, maar idd zijn er veel meer meisjes.
Bijv, Karen Wolfs.
Lian d'r Kroon.
Thea Suppers.
Elite janssen
Elite Hoogerheide.
Ans v Peperstraten.
Irma Megens.
Monique Meulen.
Jolanda Fijn.
Emanuela Hendriks.

Hannie neis prijkel zei op 19 september 2021 om 20:55 uur

Ik zag het zwembad Li had van mijn ouders een bikini gekregen maar ik moest een zwempak aan dus niet zwemmen verdriet en ik boos

Marinet. Verhagen zei op 25 juli 2022 om 14:07 uur

Hallo. Allemaal.
Jullie ken ik geloof ik niet.
Mijn naam is marinet verhagen en ik heb ook in de wijberg gezeten..vanaf 1964 in de oude en later in de nieuwe..Wijnberg van mijn 11de tot mijn 17de..Verschillende namen ken ik maar ik sta er niet bij zie ik..
Ik heb nu nog we, (weer) contact met Nel van der Weihst nu Maase geheten en Lucy Kronenberg. - Stolp.

Ik heb nu g wel foto’s van de startbaan binnen of Happy. End denk ik.

Ben slecht met computeren en doe alles met IPad.
Kan n foto van foto maken mss..
Ga wel wat probeer..
Leuk dit…
Groetjes Marinet

Hannie zei op 25 juli 2022 om 14:42 uur

Hoe is het met jullie allemaal

Marinet verhagen zei op 29 juli 2022 om 19:34 uur

Wel goed..ik sukkel nu wel met mijn oog druk..steeds te hoog. Met de andere meisjes die ik noemde gaat t ook goed zover ik wee

Marinet verhagen zei op 29 juli 2022 om 19:34 uur

Wel goed..ik sukkel nu wel met mijn oog druk..steeds te hoog. Met de andere meisjes die ik noemde gaat t ook goed zover ik wee

Hannie zei op 1 juni 2023 om 16:18 uur

Hoe gaat het met jullie allemaal

Ilse zei op 4 juni 2023 om 21:34 uur

Hallo.
Leuk, dit.
Ik en alleen Hannie Prijkel v deze site.
Ik ben Ilse Walraeven.
V 1968 tot '79 op de Wijnberg rond gehangen.

Herma zei op 25 maart 2024 om 14:00 uur

Mijn zus Els Ruigrok van der Werven heeft jaren op de Wijnberg gezeten bij de zusters van de liefde.. Zij was geboren in 1951 en was er al denk ik vanaf een jaar of 4. Heeft daar ook nog de Mulo gedaan.
Er was ooit nog een film op youtube te zien van de Wijnberg, Ik had de link bewaard, maar helaas werkt deze niet meer. Heeft iemand misschien nog oude foto's of wellicht de film nog ?
Met vriendelijke groet, Herma

Hannie zei op 25 maart 2024 om 17:33 uur

Hoe gaat het met jullie allemaal

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.