Klooster in de pastorie
Dorpsplein 27, 5094 GJ Lage Mierde
Franciscanessen van Veghel SFIC (1983-1999)
Witte Paters MAFR (2000-)
Sint Franciscus Xaveriusklooster
Kloosterstraat 1, 5094 EA Lage Mierde
Zusters van Liefde van Schijndel (1904-1961)
Nou ja, eigenlijk had dit verhaal “Kloosters in Lage Mierde” kunnen heten. Want daar waren ze te vinden. Op school en in de parochie kon je in Lage Mierde moeilijk om de Franciscanessen en de Zusters van Schijndel heen. Ze zijn weliswaar verdwenen, maar er zullen zeker nog verhalen over hen de ronde doen. Of over de Witte Paters die er parochiewerk doen. Heb jij ook herinneringen? Deel ze met ons!
Dorpsplein 27, 5094 GJ Lage Mierde
Franciscanessen van Veghel SFIC (1983-1999)
Witte Paters MAFR (2000-)
Kloosterstraat 1, 5094 EA Lage Mierde
Zusters van Liefde van Schijndel (1904-1961)
Mijn naam is Brekelmans en zover bekend wat we gevonden hebben is dit klooster
Gebouwd door mijn opa, ADR.brekelmans uit Udenhout. Diefstal door Joost de Loo
Hebben wijn hiervan niets meer. Is hier nog iets van te krijgen, gegevens, foto.s
enz. NA het bouwen van de kerk in Bladel is zoals bekend hier aan begonnen.
Hallo Ad, bedankt voor je vraag.
Via deze link kom je bij een geschiedenis van de pastorie in Lage Mierde: https://www.depastorielagemierde.nl/geschiedenis.php
En ik zie dat het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven archiefstukken heeft met betrekking tot het klooster van de Zusters Franciscanessen in de pastorie van 1983 tot 1999, waaronder een kroniek van hun huis in Lage Mierde. Klik daarvoor op deze link: https://www.erfgoedkloosterleven.nl/zoeken/collecties-zoeken.php?mivast…
Maar ik twijfel of dit is wat je zoekt. Dus misschien kun je nog wat meer vertellen over je zoektocht? Dat helpt ons wellicht nog bij het verder zoeken.
Deze website is gewijd aan het rijke roomse leven in Brabant 1900-1965. Je vindt er informatie over alle kerken en kloosters in onze provincie, over de meer dan honderddertig ordes en congregaties die hier actief waren, over Lourdesgrotten en nog veel meer. Ontdek op de homepage waar je allemaal op kunt klikken en ga terug in een katholiek verleden.
Dit boek bevat verhalen van gewone mensen over hun eigen katholieke verleden. Over de biecht, het knikengeltje, de nachtmis, het askruisje, het missiebusje en ga zo maar door. En het boek wordt nog steeds aangevuld. Blader verder en ontdek de verhalen.
De katholieke kalender bevat nogal wat hoogtijdagen. De gelovigen werden geacht die in de kerk te vieren. Vind meer informatie over de kerkelijke feestdagen en deel je herinneringen. Reageer bij een verhaal of vertel jouw ervaringen via insturen@bhic.nl
Soms leek het geloof enkel te bestaan uit geboden en verboden. Heel precies werd omschreven wat je wel en wat je niet mocht. Lees de verhalen en vertel jouw ervaringen in een reactie of via insturen@bhic.nl.
Stond bij jullie thuis ook het missiebusje op de schoorsteen? Hing het kruis boven de deur? Werd de rozenkrans gebeden en het zilverpapier ingezameld? Lees de verhalen en reageer of deel je herinneringen via insturen@bhic.nl.
Lees alles over handen boven de dekens, bijzondere vriendschappen en katholieke huwelijksmoraal. Wat weet jij nog van de angst voor onkuisheid? Voeg jouw eigen ervaringen toe aan de verhalen of deel je herinneringen via insturen@bhic.nl
Heb jij herinneringen aan je katholieke (kost)schooljeugd? Ben je misdienaar geweest of bruidje? Las je de Okki of de Taptoe? Deel je herinneringen met ons onder de verhalen of stuur je eigen verhaal naar insturen@bhic.nl
We gingen op retraite en liepen mee in de processie. We vereerden Maria en deden onze gebeden. Lees over devotie in Brabant en laat je herinneringen achter. Reageer op een verhaal of stuur jouw eigen verhaal naar insturen@bhic.nl
We hebben een boel feiten en verhalen bijeengebracht op deze website. Maar we zijn juist ook heel benieuwd naar de verhalen van de mensen die het allemaal nog meegemaakt hebben. Hier kun je alle reacties lezen en daar de jouwe ook aan toevoegen. Of stuur je verhaal aan insturen@bhic.nl. Deel je herinneringen aan het rijke roomse leven met ons.
Reactie toevoegen