

Onder de woningen bevindt zich een bescheiden kerkzaal, met meubilair en enkele kunstwerken uit de voormalige Willibrorduskerk. Maar de nieuwe patroon is wel een van de belangrijkste Tilburgers: de zalige Petrus (‘Peerke’) Donders.
Onder de woningen bevindt zich een bescheiden kerkzaal, met meubilair en enkele kunstwerken uit de voormalige Willibrorduskerk. Maar de nieuwe patroon is wel een van de belangrijkste Tilburgers: de zalige Petrus (‘Peerke’) Donders.
Van deze Parochie stond ooit een prachtige oude film op youtube over de bouw van de kerk en het jubileum van Pastoor Mannaerts uit 1938 of 1939 waarin de hele wijk inclusief zelfs het vm. woonwagenkampje aan de spoordijk en de kleuter, jongens- en meisjesscholen die de Pastoor met muziek en spel ontvingen.. tót een of ander dom museum de film opkocht en nu kan niemand hem meer zien.. pff.
wel echt een ongoddelijk klokkenspel wat er van die klokkentoren afkomt, zeg. kan iemand mij het verhaal achter dit onmelodische geluid uitleggen? ik zou tegenwoordig toch gewoon een liedje kiezen. ik word hier niet zo vrolijk van ☹️.
Bedankt voor je reactie Isabella. Ik kan je niet precies zeggen waar deze melodie vandaan komt, maar ik vond wel dit filmpje op youtube met een kleine uitleg over het geluid van de klokken. https://www.youtube.com/watch?v=phI32q_HvN0&list=PLX9v0jwO-HUNy57_Xfip5…
Misschien kunnen andere gebruikers van onze website hier nog wat meer over zeggen?
Deze website is gewijd aan het rijke roomse leven in Brabant 1900-1965. Je vindt er informatie over alle kerken en kloosters in onze provincie, over de meer dan honderddertig ordes en congregaties die hier actief waren, over Lourdesgrotten en nog veel meer. Ontdek op de homepage waar je allemaal op kunt klikken en ga terug in een katholiek verleden.
Dit boek bevat verhalen van gewone mensen over hun eigen katholieke verleden. Over de biecht, het knikengeltje, de nachtmis, het askruisje, het missiebusje en ga zo maar door. En het boek wordt nog steeds aangevuld. Blader verder en ontdek de verhalen.
De katholieke kalender bevat nogal wat hoogtijdagen. De gelovigen werden geacht die in de kerk te vieren. Vind meer informatie over de kerkelijke feestdagen en deel je herinneringen. Reageer bij een verhaal of vertel jouw ervaringen via insturen@bhic.nl
Soms leek het geloof enkel te bestaan uit geboden en verboden. Heel precies werd omschreven wat je wel en wat je niet mocht. Lees de verhalen en vertel jouw ervaringen in een reactie of via insturen@bhic.nl.
Stond bij jullie thuis ook het missiebusje op de schoorsteen? Hing het kruis boven de deur? Werd de rozenkrans gebeden en het zilverpapier ingezameld? Lees de verhalen en reageer of deel je herinneringen via insturen@bhic.nl.
Lees alles over handen boven de dekens, bijzondere vriendschappen en katholieke huwelijksmoraal. Wat weet jij nog van de angst voor onkuisheid? Voeg jouw eigen ervaringen toe aan de verhalen of deel je herinneringen via insturen@bhic.nl
Heb jij herinneringen aan je katholieke (kost)schooljeugd? Ben je misdienaar geweest of bruidje? Las je de Okki of de Taptoe? Deel je herinneringen met ons onder de verhalen of stuur je eigen verhaal naar insturen@bhic.nl
We gingen op retraite en liepen mee in de processie. We vereerden Maria en deden onze gebeden. Lees over devotie in Brabant en laat je herinneringen achter. Reageer op een verhaal of stuur jouw eigen verhaal naar insturen@bhic.nl
We hebben een boel feiten en verhalen bijeengebracht op deze website. Maar we zijn juist ook heel benieuwd naar de verhalen van de mensen die het allemaal nog meegemaakt hebben. Hier kun je alle reacties lezen en daar de jouwe ook aan toevoegen. Of stuur je verhaal aan insturen@bhic.nl. Deel je herinneringen aan het rijke roomse leven met ons.
Reactie toevoegen