De kerk werd daarom in de stijl van die tijd uitgebreid en in 1957 nogmaals gerestaureerd volgens de smaak van de jaren vijftig.
Tijdens de Middeleeuwen was Vlierden een populair bedevaartsoord. In ieder geval was er een kapel, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw ter Schoot. Wellicht stond er naast de kapel een parochiekerk en het zou kunnen dat de toren die in 1902 werd afgebroken, bij deze kerk hoorde. De stenen van de toren werden als wegverharding gebruikt.
Tegenwoordig heeft men in Vlierden meer oog voor de geschiedenis: in 2006 werd er een nieuw beeld van Onze-Lieve-Vrouw ter Schoot in de kerk geplaatst.
Tot zover "de stenen". Maar wie waren tijdens het 'rijke roomse leven' nu eigenlijk het gezicht van het godshuis? Want de kerk was natuurlijk middelpunt van de parochie, maar als gelovige had je te maken met mijnheer pastoor en zijn kapelaans. Wat weet je nog van ze?
Denk aan pastoor Verrijt, die in de jaren veertig, vijftig en zestig de kerkgemeenschap onder zijn hoede had. Om een indruk te krijgen van zijn werkveld: volgens de Piusalmanak had Verrijt halverwege de jaren vijftig zo'n 700 inwoners in Vlierden, allen katholiek, onder zijn hoede.
Over hem en de andere zielzorgers van de Willibrorduskerk weet jij vast nog wel een verhaal of twee. Vertel ze hieronder! Je kunt hieronder al je verhalen met ons delen!
Reactie toevoegen