Het rijke roomse leven in brabant 1900-1970

De H. Bernadettekerk in Waalwijk

RK kerken

De H. Bernadettekerk werd afgebroken in 2008 en lag aan de Dr. Schaepmanlaan 33. Je kunt hier je herinneringen delen aan het leven in de voormalige parochie en aan de pastoors van toen.

Denk bijvoorbeeld aan J.A. Oomens. Hij werd in 1963, op 46-jarige leeftijd, benoemd tot bouwpastoor in Waalwijk. Hij koos de H. Bernadette als beschermheilige van de nieuwe parochie. Deze kerkgemeenschap kwam te liggen op het grensgebied van de parochies St. Johannes de Doper en St.-Clemens.

De parochie was gesticht, maar een kerk moest nog worden gebouwd. Deze opende in 1964 de deuren. Het was een sober, modern godshuis zonder toren. Het gebouw behoorde tot de acht zogeheten 'sporthalkerken' in Brabant, alle ontworpen door architect A. van Merendonk.

Pastoor Oomens (collectie KDC)Pastoor J.A. Oomens (Foto: collectie Katholiek Documentatie Centrum, id.nr. AFBK-2A6980) De H. Bernadettekerk (collectie Streekarchief Langstraat Heusden Altena)De H. Bernadettekerk (Foto: collectie Streekarchief Langstraat Heusden Altena, id.nr. WAA04515, fotograaf onbekend)

 

 

Reactie toevoegen

Je e-mailadres is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.