Rond 1920 kwam er een derde verdieping bij.
De Tweede Wereldoorlog leidde tot veel schade aan het moederhuis en de kapel, die na de oorlog werd hersteld.
Het internaat, dat een groot deel van het complex besloeg, is in 1979 vervangen door nieuwbouw.
Er zijn nog diverse schilderijen en meubelstukken uit de bouwtijd aanwezig.
Het neogotische hoofdgebouw heeft een brede bakstenen gevel. Inwendig werd het complex sterk gemoderniseerd, waarbij de curieuze trappen met bordessen in de gangen bewaard bleven. Deze gaven eens toegang tot de verdiepingen.
In de zeer grote parkachtige kloostertuin lag tot 2010 het kerkhof voor de zusters. In dat jaar werden de graven geruimd en gedeeltelijk verplaatst naar Wijbosch. Verder bevat de tuin een Calvarieberg en tegenover de refter een Lourdesgrot. Er staat een beeld van de H. Antonius van Padua met Kind in en er is een waterpartij met een fontein. Dit alles wordt omgeven door een hoge beukenhaag.
De kruiskapel is in neogotische stijl gebouwd. Op de wanden maakte Charles Eyck in 1936 kruiswegstaties, die hij uitvoerde in zwarte en witte tegels. In de linker zijkapel zien we een icoon van de Moeder van Goede Bijstand. Het interieur is gemoderniseerd. In 1984 maakte Pieter Wiegersma nieuwe glas-in-loodramen. De zwarte Naamse stenen vloer is ook nieuw. In de gang naar de kapel staan negentiende-eeuwse houten beelden van onder meer Sint Jozef.
In 2015 is het klooster verkocht. Het wordt verbouwd tot appartementen, waarin ook de zusters worden gehuisvest.
Bron: Jan Smits, Vademecum van religieuzen en hun kloosters in Noord-Brabant. Alphen a/d Maas, 2010
Foto's
- Foto: BHIC / Frans van de Pol, 2015
- Kloostertuin (BHIC, collectie Provincie Noord-Brabant)
- Foto: BHIC / Frans van de Pol, 2013
Reactie toevoegen