Ze vestigden een pensionaat in de villa en gaven kinderen les in de Franse taal. Door aankoop van grond van boomkwekerij Kruijsen kon in datzelfde jaar nog een kapel worden gebouwd. Toen de mogelijkheid ontstond om naar Frankrijk terug te keren verlieten ze het klooster in september 1921.
De Dochters van O.L. Vrouw hadden de villa Semper Virens al in 1910 aan de Franciscanessen van Asten verkocht. Dezen vestigden hier hun moederhuis. Op het terrein rond de villa werd in 1927 door architect E. Heijkants uit Erp een rechtervleugel bijgebouwd.
In de jaren 1961 tot 1963 bouwde architectenbureau Van der Laan, Hansen en van Hal uit Rosmalen een achtervleugel en een verdieping op de rechtervleugel. In 1969 was de kapel klaar, gebouwd door dezelfde architecten.
In 1982 bouwde architect J.A.L. van Poppel uit Breda een nieuwe linkervleugel, terwijl nog in 1995 een nieuwe tuinvleugel volgde door architectenbureau Gebrs. de Vries uit Helmond. In 2004 werd een bouwvergunning verleend voor een uitbreiding van het klooster met een rechter- en zuidvleugel, ontworpen door Van Aken Architectuur uit Eindhoven.De oude villa staat nu in verbinding met de grootschalige nieuwbouw.
De tweelaagse villa is rond 1870 in eclectische stijl gebouwd. In de gevel aan de straatkant zit een nis, waarin een beeld staat van de H. Antonius van Padua met Kind. Tegen de linker zijgevel een serre-achtige uitbouw uit 1910. Het rijke interieur met stucplafonds en Art Nouveau paneeldeuren is gaaf bewaard gebleven.
Het terrein wordt omsloten door een smeedijzeren hek met houten poort. De kloostertuin is bestraat en bebouwd.
Bron: J. Smits, Vademecum van religieuzen en hun kloosters in Noord-Brabant, Alphen a/d Maas, 2010
Reactie toevoegen